woensdag 30 maart 2016

Blokje kwijt?

Sjaan, wat doe je me aan? Ik dacht toch echt weer een mijlpaaltje bereikt te hebben door drie rijen blokjes af te hebben.


Het losse stapeltje is nu al drie keer doorgewandeld. Waar is dat roze exemplaar? Na alle dozen, planken en stapeltjes gehad te hebben, valt mijn oog naast op de doos naast mijn machine. Daar liggen nog een paar blokjes, waar diamantjes op vast gezet moeten worden.


Yep, daar ben je. Snel maar even vastzetten. Dan zijn mijn drie rijen echt af.

zaterdag 26 maart 2016

Naaimachinefeestje C13

Een vrije dag , zonder afspraken is goed voor een momentje met de machine en Sjaan.
Het is alweer een tijd geleden dat de lap kon groeien.


Een tijd geleden had ik een schema gevonden op het wereld wijde net, maar dat heb ik losgelaten. Sjaan gaat groeien op haar eigen tempo.


Snijden, passen en meten. En dan snorren met de machine. Heerlijk ontspannend is dat. En als het blokje dan ook nog is in mijn lievelingskleur...dubbel feest!


Het is het blokje Lakota Sioux geworden. Drie rijen af.

woensdag 23 maart 2016

Octablommen

Tijd om weer wat foto's te plaatsen van het blommenproject groen en rood. Een afwisselend werkje van restverwerking, borduren en appliceren.


Aftekenen van de kleine lapjes. De octablom wordt helemaal met de hand gemaakt.


En dan de lapjes eraan priegelen. Dit appliceerwerk ging niet zo heel mooi. Inhammen netjes vastzetten kan nog wel wat oefening gebruiken.


En groen wordt afgewisseld met rood. Beide kleden gaan gelijk op. De indeling is ietsje anders, maar de rode en groene letters komen wel op dezelfde plaats.


Nog twee rozetjes in rood en dan was dat het weer voor dit project.