zaterdag 13 februari 2016

Korte pauze

Deze periode van "40-dagen voor Pasen"-tijd ligt mijn telefoon met snelkoppelingen naar diverse leuke, maar tijdrovende sites op de plank. En dat levert niet alleen tijd voor andere dingen op, maar ook een ontspannen schouder. De fysio heeft alle botten losgekregen, maar de pijn blijft helaas.
Om alles uit te sluiten, werk ik niet alleen de oefeningen af, maar let ik extra goed op mijn computer en handwerkhouding.
Ik mag maximaal een kwartier tot 20 minuten aan dit soort klussen besteden. De blogjes zijn daarom kort de komende tijd.

Nu alleen een foto van de rode octablom. Want van de felle kleuren word ik nu echt vrolijk van.


Tot over 40 dagen! (ongeveer)

woensdag 10 februari 2016

Weer een quilt uit een blikje?

De peut geeft me de opdracht iets echt voor mezelf te gaan doen. Dat lijkt gemakkelijker dan gedaan en dat verzin ik niet zomaar even.
Of toch...? Tijd voor een Frivool-momentje!


Blikje twee en drie gaan eraan te pas komen. Plus een restje achterkant van de 16000. Ook van Moda, dus dat zit wel goed.
Meten, rekenen en tellen... En na de vlaggetjes komt het stroken deel. 12 stroken van 6 blokjes. Een simpel patroon, maar daar houdt ik toch het meeste van!


De twee doosjes passen goed bij elkaar en dat smaakt zeker naar meer!


Technisch gesproken is het geen quilt. De onderkant is gemaakt van badstof en nu heb ik een zwembad/ strand/ sauna/camping doek die lang genoeg is om op te liggen, zonder dat mijn tenen in het gras of zand wroeten!

En bijkomend voordeel: Ook bij de fysio is nu mijn handdoek niet meer tekort.


#bucketlistcheck-project volbracht.