woensdag 27 januari 2016

Naaimachine in de klas

Een project in groep 8 met leerlingen die absoluut niet van knutselen houden (Zeggen ze...)
Dat is een uitdaging. Tenzij de juf met een naaimachine op de proppen komt en er een groepsproject van maakt.
Elke leerling een bloem en samen maken we een droomdekentje. Deal? Deal!


En aldus zit ik 's avonds op de bank blometjes vast te zetten op een stukje fleece. Toch weer aan de hexagonnen...


Om ze vervolgens door te stikken op de naaimachine. Ach wat heb ik mijn machientje gemist! Daar gaat zeker snel weer verandering in komen. Het snorren van het oude rechtoe rechtaan Singertje geeft me rust.


En het kinderdekentje is af. Nu maar hopen dat het snel een plekje krijgt. Gemaakt door leerlingen die ik eigenlijk allemaal een eigen droomdeken gun.
Ik kan er helaas geen foto's van plaatsen, maar elkaar helpen met touw ("grr, die vind je in de gymzaal!) en naald. Het uit elkaar schroeven van mijn naaimachine (kromme tenen!), omdat er wel heeel veel garen vast zat aan het spoeltje... gouden momenten!

woensdag 13 januari 2016

Alle quilts op een stokkie..

Mijn allereerste stappen in de echte quiltwereld begon met het maken van een samplerquilt. Zonder les of rolmeservaring stortte ik me op een lapjesavontuur met een boek en een maandelijks pakket van mooie lapjes reproductiestoffen.

Het was het begin van de Civil War Diary Quilt. (CWDQ). De lap kwam met vallen en opstaan na drie jaar af en werd al snel gedubbeld en wel een UFO in de kast.

Omdat ik zo geniet van de kleurenpracht ga ik hem dit jaar toch echt doorquilten. De lap is opgerold op de stokken en staat klaar in de kast beneden.


Beneden heb ik de ruimte om door te stikken zonder ring. Dat is me met de 16000-lap zo goed bevallen dat ik de stellage graag weer op- en afbreek.

Dit is onze tafel in de woonkamer. Hij kan omhoog en omlaag gekrikt worden met een lier. Precies op de gewenste werkhoogte.


Toch even uitproberen of mijn arm het alweer toelaat. De oefeningen gaan goed en op de schaal van 0 - 10 geef ik het nu een 4.

De foto is laat gemaakt, maar het eerste blokje "in the ditch" is gelukt! (En nee geen schouderpijn)


zaterdag 2 januari 2016

Een quilt uit een blikje...

Dank jullie wel voor de lieve berichtjes op mijn vorige berichtje. En iedereen ook een goed 2016 gewenst.
Goede voornemens genoeg. Maar mijn balans terugvinden slokt op dit moment veel tijd en energie op. Gelukkig lukt het me weer om de stofjes te aaien en te koesteren.
Via Merel van Birdblocks koop ik elke maand een blikje met mooie lapjes. De Frivols-blikjes van Moda.

Uit het eerste blikje heb ik er een paar vorige maand gebruikt voor een troostdekentje voor een quiltvriendinnetje die het na het overlijden van haar man erg moeilijk heeft.



Het zijn de stofjes uit de serie Hello Darling; Bonnie en Camille. Vrolijke kleuren om je op te vrolijken.


Met een tekst die op een bijzondere manier onder mijn aandacht werd gebracht. Tja, zelf helemaal uitgeput en leeg en toch wat voor een ander willen maken...dan worden er vanzelf hulptroepen op je pad gezet!


Nog een paar gebedsknoopjes tot besluit. Gebedsquilts maken is een intensief werkje, maar daar maakte ik deze keer graag extra tijd voor vrij.